Fiskefestivalen kan også i år presentere spennende utstillere på årets Roansutstilling. Under er en kort presentasjon av hver enkelt av utstillerne. Velkommen innom for en hyggelig kunstprat.

Janet Sandø

Billedmaker Janet Sandø arbeider hovedsaklig med akryl, mixed media og voks. Hun arbeider prosjektbasert da hun foretrekker å fordype seg i et tema. Les mer om henne i vedlagte presentasjon (pdf-fil).

Kystlys

Kystlys ble startet på Bessaker 2008. Lysene de lager reflekterer kystmiljø som for eksempel naust, fyr, sjømerker, segl og kamskjell. Lysene er håndlaget av ren stearin. Ofte er de dekorert med sand, stein og skjell hentet fra fjæra. Ønsker du lys til spesielle anledninger, lager de på bestilling til avtalt pris. Kystlys har hvert år stilt med noen nylagde kreasjoner til Fiskefestivalen.

Audhild Tinglum

Audhild er opprinnelig fra Namdalseid, og slik beskriver hun seg selv: Jeg har malt og tegnet nesten hele livet. Regner meg selv som autodidakt, men har både kunstutdannelse og mange kurs i min erfaringspakke. Som regel maler jeg på intuisjon. Starter med å leke meg med fargene.

Når det først oppstår gode fargeklanger, kan jeg gå videre med motivene. Da blir maleriet snudd og vendt på til jeg oppdager figurer og symboler. Disse blir så henta fram. Det føles som det er mange historier som blir fortalt.  Jeg vet ikke alltid hva historiene handler om, så her er det stort rom for tolkninger.