Velkommen til Fiskefestivalen på Bessaker 19.- 21. juli 2024

logo

Carina Dahl – Norges dronning av festmusikk har utmerket seg med sine humoristiske dansbare låter – og som eneste kvinne i denne sjangeren. I tillegg til å være en av Norges mest synlige artister på b.la TV programmer som Kompani Lauritzen, så lå låta hennes ”Best på fest” 10 uker på topp 10 lista i Norge, og er fortsatt en av de mest streamede låtene i landet, sammen med flere av hennes andre låter. 

Nylig ble Carina Spellemanns-nominert som eneste kvinne under sjangeren festmusikk for å ha utmerket seg enormt i denne sjangeren de siste årene. Carina leverer et dynamisk show med fullt band, så her blir det både trøkk og litt sårbarhet – og en energi som er til å ta og føle på.

Det splitter nye bandet Birkeland tar Trøndelag med storm! Bandet spiller distriktsrock med friske låter på trøndersk, skrevet av frontfigur Jonas Skybakmoen. Bandet slapp sin første single «Bomtur igjen» i sommer – og er et stjernelag bestående av musikere med lang fartstid fra norsk musikkliv:

Jonas Skybakmoen (vokal/gitar, Johndoe, solokarriere), Jo Sverre Sande (gitar/keys/vokal, solokarriere), Gjermund Landrø (bass, Gåte, New Violators), Terje Uv (gitar/ pedalsteel, Johndoe, The South) og Richard Sagen (trommer, Cute Crash Combo m.fl.).

Bandet henter navnet sitt fra småbruket som Skybakmoen nå bor på i Meldal. Også Oppdal, Rennebu, Rindal og Meråker er representert i bandet, som gjorde sine aller første konserter i sommer. Høydepunktet var da Birkeland fikk æren av å varme opp for Åge Aleksandersen og Sambandet på den utsolgte «Trondheimsnatt»-konserten på Sverresborg i august.

PK & DanseFolket er et norsk danseband fra Møre og Romsdal startet i 2001 av vokalist Per Kristian «PK» Støbakk. Støbakk hadde erfaring som vokalist fra dansebandet Vikings mellom 1978 og 1982 og ønsket å starte et nytt danseband. Allerede før han hadde et band klart inngikk han samarbeid med Audun Tylden i plateselskap Tylden & Co. som lovet ham platekontrakt dersom han klarte å sette sammen et bra danseband i løpet av et år. Prosessen med å sette sammen bandet ble filmet og senere vist som en fire episoders dokumentar på TV 2.

Bandet har gitt ut elleve album, og blitt nominert til Spellemannprisen i klassen danseorkester for Heng deg påBam bam bamSlik ho er og Full Truck 2.